Ίσως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το φράγμα με τους κροκόδειλους.Μια πρώτη ιδέα, είναι να ριχτούν εκεί όσοι πολιτικοί έσκαψαν το λάκκο της Ελλάδος και όσοι κατέκλεψαν τη χώρα...
Α/Αλ
Συμβουλές στους πολίτες του Ρεθύμνου να αποφεύγουν την κοίτη του φράγματος ποταμών στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες μέχρι να ξεκαθαριστεί αν όντως υπάρχει κροκόδειλος, δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Η φημολογία για την ύπαρξη του ερπετού μήκους δύο μέτρων έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και πολύ μεγάλη περιέργεια σε όλη την Ελλάδα. Ο κροκόδειλος μήκους περίπου δύο μέτρων έκανε την εμφάνιση του στο Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο και τυχαία έγινε αντιληπτός από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αρχικά η είδηση η οποία εξαπλώθηκε κυρίως μέσα από διαδικτυακά μπλογκς και το Facebook θεωρήθηκε ως ένα από τα χιλιάδες spam που κυκλοφορούν με ψεύτικες ειδήσεις και φωτογραφίες.
Στη συνέχεια όμως υπήρξε κινητικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε έκταση τέτοια ώστε τοποθετήθηκαν ακόμα και κάμερες σε μεγάλη έκταση του Φράγματος ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος και να καταγραφούν οι κινήσεις του.Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και «πανικοβάλει» δεδομένου ότι στο φράγμα παρά τα μέτρα που υπάρχουν πολίτες βουτάνε στα νερά του, όπως για παράδειγμα την ημέρα των Φώτων κατά την οποία και καθαγιάζονται τα νερά του.
Φημολογία θέλει ο κροκόδειλος να βρέθηκε στα νερά, μετά από απερίσκεπτη κίνηση κάποιου ο οποίος είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο αμφίβιο και διαπιστώνοντας το πόσο μεγαλώνει το «ξεφορτώθηκε» ρίχνοντας το στα νερά του φράγματος.Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του για τον εντοπισμό του και τη λήψη μέτρων. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρυτερη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες και μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.
Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε συνετό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος.
defencenet.gr