κόρακας, κοράκου μάτι..... |
Πρόκειται για ποινή-χάδι στους μεγαλοοφειλέτες και τους «κλέφτες» του Δημοσίου, αλλά και στα πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίστηκαν μεγάλες οικονομικές υποθέσεις-προμήθειες.
Είναι αυτό που λένε, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Το ερώτημα είναι ποιους θέλει να προστατεύσει η κυβέρνηση με τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που προωθεί, όταν στέλνει κατασχετήρια σπιτιών στους πολίτες για μερικές εκατοντάδες ευρώ, τους «φακελώνει» για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι θα τους «αρπάξει» σε περίπτωση που δεν πληρώσουν την εφορία και τους οδηγεί στη φυλακή για αστείες οφειλές;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή για ψήφιση. Στο άρθρο 298 του σχεδίου νόμου που αφορά στην υπεξαίρεση Δημοσίου χρήματος υπάρχει η παράγραφος 3 η οποία τι λέει; «Αν η υπεξαίρεση στρέφεται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό της είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή».
Με τη διάταξη αυτή καταργούν το νόμο 1608/1950 που προβλέπει ισόβια κάθειρξη και καταδικάζουν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών όσους έκλεψαν το Δημόσιο. Αυτό σημαίνει πώς με 4 χρόνια το πολύ στη φυλακή και μετά από μία καλή διαγωγή αυτός που έχει καταδικαστεί θα βρίσκεται και πάλι έξω για να απολαύσει αυτά που έκλεψε από το Δημόσιο.
Η υπόθεση όμως αλλαγής του Ποινικού Κώδικα έχει και μία άλλη διάσταση. Πολιτική. Θα μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από μερικά χρόνια να αποφυλακιστεί. Ή, σε περίπτωση καταδίκης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε κάθειρξη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (ορισμένοι ζητούν την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο) αυτός θα μπορεί να αποφυλακιστεί στο… πιτς φιτίλι.
Τα μικρά… ψάρια που οφείλουν στην εφορία μερικές δεκάδες ευρώ θα σαπίζουν στη φυλακή.
Η κυβέρνηση ταυτόχρονα, εκμεταλλεύεται την πολιτική κατάσταση και επιχειρεί να περάσει μέσω του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή διάταξη για την ασυλία των στελεχών των Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στραθερότητας, όπως έπραξε για τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν το PSI.
Συνδέεται αυτή η διάταξη με τη διχογνωμία στο θέμα της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Από πού θέλουν να προστατεύσουν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που στενάζουν από τα μέτρα των μνημονίων; Όταν τους μοίραζαν μισθούς 180.000 και 200.000 το χρόνο δεν γνώριζαν πώς έχουν και ευθύνες.
Ιδού τι λέει η τροποποίηση της παραγράφου 4 του άρθρου 16Γ του ν. 3864/2010 :
«Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίες λαμβάνονται στο πλαίσιο του παρόντος νόμου και του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής του άρθρου 6Α του ν.2362/1995 (Α’ 247) και του εκάστοτε εγκεκριμένου Μνημονίου Συνεννόησης (Memorandum of Understanding) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και των Παραρτημάτων αυτού, όπως επικαιροποιείται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 1 του ν.4046/2012 (Α’ 28), τεκμαίρονται σύμφωνες με τον σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον και θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά την ευθύνη, αστική και ποινική, των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου».
Σε αυτή τη χώρα μόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πληρώνουν. Και αν δεν πληρώσουν οδηγούνται στις φυλακής της σίδερα. Όλοι οι υπόλοιποι, τη βγάζουν λάδι με τη βοήθεια των πολιτικών. Χέρι χέρι πάνε αυτοί. Γιατί έχουν βουτήξει το χέρι βαθιά στον κουβά με το… μέλι.
Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr