Καθώς η ζωή μας μπλέκεται περισσότερο στην ψηφιακή παιδική χαρά, αποκαλύπτουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό μας από ό, τι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε online αναζήτηση, αγορά, ποστάρισμα στο Facebook, κάθε Tweet δημιουργεί μια πλημμύρα δεδομένων που όταν οργανωθούν και κατηγοριοποιηθούν και αναλυθούν, αποκαλύπτουν τις τάσεις και τις συνήθειες τόσο τις δικές μας όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.
Στο νέο του βιβλίο ‘The Human Face of Big Data’, ο συγγραφέας και φωτογράφος Rick Smolan και η συνεργάτης του Jennifer Erwitt, χρησιμοποιούν εικόνες, δοκίμια και εντυπωσιακά στοιχεία για να παρουσιάσουν την άνευ προηγουμένου παραγωγή πληροφοριών μας - Πηγή.
σχόλιο ID-ont: Εξαιρετικό ρεπορτάζ του Bill Weir από το ABC News και το Yahoo News για το πως "αξιοποιούνται" τα BIG DATA (Μεγάλων Δεδομένα ή Υπερ Δεδομένα) δηλ. τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα που αφήνουμε στο διαδίκτυο και σε ιδιωτικά δίκτυα, από πάσης φύσεως κρυφούς και φανερούς "αξιοποιητές". Το εμφανές και προφανές είναι το οικονομικό κέρδος. Πολλοί όμως θεωρούν ότι μέσω της καταγραφής, της ανάλυσης και της επεξεργασίας τους, τελικός σκοπός είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς μας προκειμένου να σχεδιαστούν οι κατάλληλες μέθοδοι και τεχνικές χειραγώγησης των μαζών.
Δείτε το VIDEO:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή