Με έναν ελιγμό από αυτούς που σπάνια βλέπουμε πλέον στην πολιτική σκηνή της χώρας ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, με το θέμα της παραπομπής του Γ.Παπανδρέου, αλλά και του Λ.Παπαδήμου σε προανακριτική, όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr, πετυχαίνει "τέσσερα σε ένα":
-Να θέσει επιτέλους στην εθνική αντιπροσωπεία το ερώτημα αν πρέπει να παραπεμφθεί σε προανακριτική και - γιατί όχι - στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην πρωθυπουργός και υπαίτιος της καταστροφής που βιώνει η χώρα, Γιώργος Παπανδρέου,
-Να "στριμώξει" την κυβερνητική πλειοψηφία που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν θέλει να παραπεμφθεί ο Γ.Παπανδρέου, αντίθετα με αυτά που διακήρυσσε προεκλογικά τουλάχιστον η ΝΔ,
-Να κερδίσει αρκετές ψήφους στην ψηφοφορία τουλάχιστον από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ και να καταδείξει το ασταθές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και
-Να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα που θέλει την τιμωρία του πραγματικού ενόχου. Γιατί το θέμα δεν είναι η λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα είναι να τεθούν υπό την κρίση της εθνικής δικαιοσύνης αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην άβυσσο.
Όλα αυτά με ένα τέχνασμα, ανάλογο με αυτό που είχε εφαρμόσει το 1995 ο Ανδρέας Παπανδρέου για να εκλέξει τον Κωστή Στεφανόπουλο και να καλύψει ταυτοχρόνως την Πολιτική Άνοιξη του Α.Σαμαρά που αντιμετώπιζε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για να στηρίξει υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν εκλεγόταν πρόεδρος ο Κ.Στεφανόπουλος που ήθελε ο Α.Παπανδρέου, η χώρα όδευε προς εκλογές και σίγουρη ήττα του ΠΑΣΟΚ (πέντε μονάδες προηγείτο η ΝΔ του Μ.Εβερτ).
Η Χρυσή Αυγή δεν κατέθεσε δική της πρόταση, όπως είχε προαναγγείλει, αλλά στηρίζει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έτσι ή αλλιώς το περιεχόμενό της ήταν ίδιο: Την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου εκτός των Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε.Βενιζέλου.
Το 1995 το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε δίκή του πρόταση, αλλά στήριξε την πρόταση της Πολιτικής Άνοιξης. Η χώρα δεν πήγε σε εκλογές, στο μεταξύ ο Α.Παπανδρέου "έσβησε" και μαζί του τα αμαρτήμτα της "ροζ" βίλλας, ήρθε ο Κώστας Σημίτης και ανατράπηκαν οι συσχετισμοί με την νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 1996.
Ανάλογη τρίπλα έκανε τώρα και ο γ.γ. του κόμματος, Ν.Μιχαλολιάκος, θυσιάζοντας ένα πιόνι (την απ'ευθείας κατάθεση πολιτικής πρότασης που θα απορρριπτόταν έτσι ή αλλιώς λόγω ύπαρξης μόνο 17 ψήφων), αλλά κερδίζει την παρτίδα:
Θα στηθούν 4 κάλπες όσες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στις 3 προτάσεις που έχουν κατατεθεί (από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ-Χ.Α.).
Μάλιστα, η νέα πρόταση μεταφέρει χρονικά τη σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την επόμενη Τετάρτη 16.01 ή Πέμπτη 17.01 (από Δευτέρα - Τρίτη που αρχικά υπολογιζόταν), καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 7 ημέρες από την ημέρα κατάθεσης έως αυτή την συζήτησης προκειμένου οι παραπεφθέντες να ετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους.
Συγκεκριμένα, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε στην Βουλή ότι «Η Χρυσή Αυγή θα φροντίσει να παραπεμφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, σε προανακριτική. Ολοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα υπογράψουν την πρόταση παραπομπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Να σημειωθεί ότι οι «ΑΝ.ΕΛ.» κατέθεσαν σήμερα το πρωί πρόταση με την οποία ζητούν να παραπεμφθούν σε προανακριτική για την αλλοίωση και την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, εκτός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.
Ειδικότερα, για τον κ. Παπανδρέου αναφέρουν στο κείμενό τους ότι «είναι δεδομένο, ακόμη, ότι ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου γνώριζε και κατηύθηνε τις πράξεις των δύο προαναφερθέντων Υπουργών και τούτο, διότι κατ’ αρχήν, είναι βέβαιον, ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου, μια και είχαν μεσολαβήσει Υπηρεσίες Πληροφοριών, Γαλλικό και Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και διπλωμάτες».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr