17.1.13

Ξαναβγήκαν τα όπλα στο Γράμμο...Αλβανοί κάνουν πλιάτσικο στα χωριά του Γράμμου !


Ξαναβγήκαν τα όπλα στο Γράμμο...Αλβανοί κάνουν πλιάτσικο στα χωριά του Γράμμου !

Αλβανοί συμμορίτες  πυροβολούν με Καλάσνικοφ, τρομοκρατούν τους Ελληνες, κόβουν τα δένδρα απο το βουνό και τα ξαναπουλούν στους Έλληνες αλλά  και γδύνουν τα  σπίτια τους...Ενώ το Ελληνικό κράτοςκατάσχει τα όπλα από τους ...Κατοίκους του Γράμμου !


Στον Τρίλοφο ο Νίκος Παπαδόπουλος κυκλοφορεί με την καραμπίνα γεμάτη. Οι ίδιοι κακοποιοί που αποψιλώνουν το βουνό έχουν μπει στο σπίτι του τουλάχιστον 20 φορές, τις μέρες που έλειπε.
Το Ελληνικό κράτος δεν παίρνει κανένα μέτρο αντίθετα ...απαιτούν με δικαστικά μέτρα και δικαστικές και ποινικές περιπέτειες τους πολίτες που δεν έχουν άδεια κατοχής κυνηγητικού όπλου, ή έχει λήξη η άδεια τους ,άκουσον -άκουσον με 120 ευρώ παράβολο για ανανέωση της άδειας ...του Κάθε όπλο όσο στοιχείζει ενα τόνος ξύλα !!! Ελεος
Τι και ποιος ο σκοπός όταν οι Αλβανοί που εισβάλουν στα σπίτια τους μεταφέρουν τα κλοπιμαία στην Αλβανία 
Θα τους προφυλάξει κανείς αφού μετά την αποψίλωση του Στρατού ,την αποψίλωση της Αστυνομίας έρχεται και η κατάσχεση των όπλων των Ελλήνων αφού δεν έχει κανείς μέσα στο καταχείμωνο να πληρώσει χαράτσι 120 ευρώ για το κάθε όπλο ...Με αυτά τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν ακόμη και καλάσνικοφ !...

Την τελευταία φορά συνεχίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος απο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ , ξήλωσαν ακόμη και το ψεύτικο μετάλλιο που είχε καδραρισμένο στον τοίχο μαζί με ένα αθλητικό δίπλωμα. Οσες ιστορίες έχουν να διηγηθούν οι κάτοικοι στα χωριά του Γράμμου για τη λαθροϋλοτομία, άλλες τόσες έχουν για εισβολές σε σπίτια και για πλιατσικολόγημα.
«Τοποθέτησα μεταλλική πόρτα, όμως τη διέρρηξαν. Εβαλα επιπλέον καγκελόπορτα και τότε άνοιξαν το πίσω παράθυρο, γκρεμίζοντας μέρος του τοίχου» περιγράφει ο Ν. Παπαδόπουλος. Τα κλοπιμαία, λιγοστά ρούχα και οικοσυσκευές, μεταφέρονται στα αλβανικά χωριά αμέσως μετά τα σύνορα, Βιντόβα, Τσέτα, Κιοτέζα και Αρζα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Παρά την έκταση του προβλήματος, διακρατική συμφωνία με την Αλβανία δεν έχει επιτευχθεί.
«Οσοι επιστρέψαμε στον Γράμμο για να ξαναχτίσουμε τα χωριά μας, φοβόμαστε. Κάποιοι το έχουν μετανιώσει γιατί νιώθουν απροστάτευτοι. Τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό παιδιά, τρέμω όταν σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί αν χτυπήσουν το βράδυ οι διαρρήκτες» λέει ο Ν. Χαλκιάς στο Γιαννοχώρι.