«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει και το ξέρει αυτό ο κ. Σαμαράς», ενώ «ο χειρότερο θα ήταν να γίνουν εκλογές. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Ανακοίνωσε ότι ανασυγκροτεί το κόμμα του και υποστήριξε ότι ο « κ. Καμμένος έδειξε αυτούς του έξι μήνες ότι του λείπουν κάποιες από τις απαραίτητες αρετές του αρχηγού», ενώ ο κ. Τσίπρας μοιράζει «υπνοστεντόν»...
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του κ. Καρατζαφέρη στον ραδίόφωνο REAL FM και στη δημοσιογράφο Κάτια Μάκρή, έχουν ως εξής:
Για τις αναταράξεις στο κόμμα του κ. ΚαμμένουΑυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Όταν αναλαμβάνει κάποιος τη θέση του στρατηγού του Στρατού, το πρώτο που κάνει είναι να διώξει τους άλλους της σειράς του, για να μπορεί να διοικήσει.
Ο κ. Καμμένος έκανε ένα κόμμα που ήταν ταξίαρχος σε αυτό και από πάνω του είχε στρατηγούς. Ο κ. Μαρκόπουλος διετέλεσε υπουργός, ήταν ένα συγκροτημένο πρόσωπο, ήταν ο εξ’ απορρήτων του κ. Σαμαρά, όταν ο κ. Σαμαράς δεν φαινόταν πουθενά στη ΝΔ και ξαφνικά βρέθηκε πίσω από τον κ. Καμμένο. Ήταν θέμα χρόνου πότε όλα αυτά θα εκδηλωθούν και σε ιδεολογικές διαφορές. Ήταν λάθος η όλη σύνθεση. Και οι συγκυρίες είναι αυτές που επέτρεψαν την δημοσκοπική άνοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Για τις αναταράξεις στο κόμμα του κ. ΚαμμένουΑυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Όταν αναλαμβάνει κάποιος τη θέση του στρατηγού του Στρατού, το πρώτο που κάνει είναι να διώξει τους άλλους της σειράς του, για να μπορεί να διοικήσει.
Ο κ. Καμμένος έδειξε αυτούς του έξι μήνες ότι του λείπουν κάποιες από τις απαραίτητες αρετές του αρχηγού. Τότε με το non paper και όλα αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα από τα στελέχη του, δείχνουν ότι υπήρξε μια επιπολαιότητα. Μετά κάποια πράγματα που ελέχθησαν, χρήζανε μεγαλύτερης προσοχής, όπως το ότι θα κάνει κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, ή το να βγούμε από το ευρώ και να πάμε στο δολάριο. Αυτό είναι λάθος σαν στρατηγική, γιατί παραδίδεται η Ελλάδα στους Αμερικάνους, κάτι που θα είναι καταστροφικό. Το που θα πάνε αυτοί που έφυγαν από το κόμμα του κ. Καμμένου είναι συνάρτηση του τι θα γίνει ευρύτερα στην παράταξη. Πιστεύω, ότι όλα εξαρτώνται από τον κ. Σαμαρά και στο κατά πόσο θα εμμένει σε αυτή την καρέκλα. Αν κάνει χώρο, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν.
Η ανάγκη συγκρότησης ενός τρίτου πόλου
Ο κ. Σαμαράς επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση με την υπάρχουσα σύνθεση της κυβέρνησης, πρέπει να αφήσει να αναδειχθούν νέες δυνάμεις. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι –αυτοί που έφυγαν από την ΝΔ- οι οποίοι προβληματίζονται. Στο χέρι του κ. Σαμαρά είναι, αν θέλει να γίνει ένα πανεθνικό κίνημα αστικής δημοκρατίας όταν παραμερίσει. Αλλά δεν θα το κάνει. Πιστεύω ότι κάποτε θα το αντιληφθεί.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψω σε αυτή τη ΝΔ. Αν δεν γίνει αυτό το κίνημα, υποχρεούται ο πολιτικός κόσμος, ή τουλάχιστον οι νοήμονες, να συγκροτήσουν ένα τρίτο πόλο με σοβαρούς ανθρώπους -εκτός των Μαρξιστών- για να μην αφήσουν τον κόσμο στο ψευτοδίλλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας» και να έχουν μια πρόταση συνετού, αντιμνημονιακού περιεχόμενου.
Παρόμοιες πολιτικές καταστάσεις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν. Ζούμε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του 1951, όταν είχε διαλυθεί το κόμμα των φιλελευθέρων και των λαϊκών μετά από 40 χρόνια πορεία και κατόπιν ενώθηκαν κάτω από τον Παπάγο με τον Συναγερμό. Ήρθε κάτι καινούργιο και ένωσε όλα αυτά τα μικρά κόμματα που ήταν πολλά. Και με τον Παπάγο εξελέγη και ο κ. Γ. Παπανδρέου που ύστερα από 5-6 χρόνια δημιούργησε την Ένωση Κέντρου που ήταν σύμπτυξη ενός άλλου χώρου.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει και το ξέρει αυτό ο κ. ΣαμαράςΚαι επειδή το ξέρει, μπορεί να καταστεί κατηγορούμενος στην συνείδηση του κόσμου. Το χειρότερο θα ήταν να γίνουν εκλογές. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Η υπογραφή στην κ. Λαγκάρντ περιορίζει πολύ τις κινήσεις του πρωθυπουργού. Θα μπορούσε να αναδειχθεί κάποιος πιο ευκίνητος στη θέση του. Αυτά που τώρα περιγράφονται στο βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη, υπερασπίσθηκα εγώ, όσο ήμουν στη κυβέρνηση και έφυγα γιατί τους έλεγα ότι όλα αυτά δεν είναι εφικτό να γίνουν. Και τότε τα ΜΜΕ –άθελα τους- έπαιξαν το παιχνίδι εκείνων που δεν με ήθελαν μέσα στο Κοινοβούλιο και με αποκάλεσαν «κωλοτούμπα».
Αν έρθει ο κ Τσίπρας στη κυβέρνηση, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Και με φοβίζει πιο πολύ ο Τσίπρας του τώρα, από τον Τσίπρα των προηγούμενων ετών. Τότε ήταν ο εαυτός του, ενώ τώρα μοιράζει πολλά «υπνοστεντόν» στο κόσμο. Τα προσωπεία με ενοχλούν πάρα πολύ. Ο κ. Τσίπρας θέλει κάτι να κρύψει. Πιο πολύ όμως με φοβίζει ότι τον προωθεί ο Αμερικάνος. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις που αποτελούν δανεική ψήφο».