Βλέπει ως μοναδική λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης την άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών
Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης
Παρέμβαση δημοκρατική στην πολιτική ζωή της χώρας μας, με σκοπό να ανασύρει την πατρίδα από το γενικευμένο τέλμα και την παρακμή που την οδήγησαν «οι ανάξιες και καταστρεπτικές πολιτικές δυνάμεις στη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου και να αναστηλώσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Να δημιουργήσει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ώστε ο λαός να ξεπεράσει τα οπισθοδρομικά συμπλέγματα και γρήγορα να εισέλθει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα.
Αυτές είναι οι προγραμματικές θέσεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ο αρχηγός της οποίας της οποίας, Νικόλαος Αλικάκος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Ροδόπη, στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πράττει το καθήκον κάθε αρχηγού κόμματος, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm και στο Δήμο Μπακιρτζάκη, γιατί όπως είπε εδώ πρέπει να τονίζεται η ελληνικότητα της ακριτικής περιοχής. Μαζί με τον Νίκο Αλικάκο, το ψηφοδέλτιο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στη Ροδόπη, θα αποτελούν οι Κωνσταντίνος Μυστακίδης και Γιώργος Τζάστας.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, να σημειωθεί ότι, ιδρύθηκε το έτος 2011 από απόστρατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Γιατί επιλέξατε τη Ροδόπη; -Επιλέξαμε τη Ροδόπη γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καθήκον κάθε αρχηγού πολιτικού κόμματος. Να τίθεται υποψήφιος στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, εκεί που πρέπει να τονίζεται η ελληνικότητα της ακριτικής περιοχής. Βλέπουμε όμως ότι αρκετοί πολιτικοί αρχηγοί φροντίζουν να θέτουν την υποψηφιότητα τους, την διπλή που δίνει ο νόμος, σε Περιφέρειες σύμφωνα με τα κομματικά τους οφέλη. Για παράδειγμα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατεβαίνει στην Β’ Θεσσαλονίκης όπου εκλέγεται και ταυτόχρονα στο Ηράκλειο, στην Κρήτη όπου αισθάνεται ότι ο λαός ίσως του δώσει την ψήφο.
Εμάς δε μας ενδιαφέρει αυτό. Περισσότερο συμβολική είναι η κίνηση αυτή. Αυτό το οποίο θέλουμε να δείξουμε είναι ότι εμείς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα, έχουμε πατριωτικές και εθνικές αρχές. Δε μπορούσαμε να έχουμε κάτι άλλο μετά από 35 χρόνια παρουσίας στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.
Θέλαμε να τονίσουμε μ’ αυτή την κίνηση τον συμβολισμό, ότι τα πατριωτικά κόμματα και ο αρχηγός τους πρέπει να δίνουν τη μάχη στις μη σίγουρες Περιφέρειες. Για μένα είναι τιμή που είμαι υποψήφιος στο νομό Ροδόπης. Πως ιδρύθηκε το κόμμα; -Η πρωτοβουλία της ίδρυσης του πολιτικού κόμματος αυτού ανήκει σε αποστράτους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Σήμερα όμως δεν είναι ένα κόμμα που απαρτίζεται από αποστράτους, διότι ήδη αποτελούν μειοψηφία οι απόστρατοι σ’ αυτό το πολιτικό κόμμα. Είναι πολιτικό κόμμα με πλήρη χαρακτηριστικά. Τα άλλα κόμματα δεν τα χαρακτηρίζουμε πατριωτικά και μάλιστα τα κόμματα αυτά τα οποία άσκησαν την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 30-35 χρόνια είναι κόμματα τα οποία είναι ένοχα, είναι υπεύθυνα για την κατάσταση την τραγική και τη δεινή που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες σήμερα στην Ελλάδα.
Ποιες είναι οι πολιτικές θέσεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας;
-Εμείς λέμε όχι στο μνημόνιο και αν θέλουμε να σχηματοποιήσουμε και να εκλογικεύσουμε αυτές τις καταστάσεις, λέμε ότι ανήκουμε στον αντιμνημονιακό χώρο. Λέμε όχι στο μνημόνιο διότι αυτή η πολιτική θέλει να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα «τουρκοκρατία», θέλει να φέρει στον Έλληνα ξανά ραγιά. Ήμασταν 400 χρόνια σκλαβωμένοι, θέλουν να μας φτάσουν και πάλι σε εκείνο, αλλά αυτή τη φορά κάτω από το ζυγό των Ευρωπαίων τοκογλύφων τραπεζιτών.
Πρέπει να εγερθεί ο ελληνικός λαός και να πει όχι σ’ αυτή την πολιτική, εμείς δεν δεχόμαστε το μνημόνιο το οποίο υποδουλώνει τον ελληνικό λαό για τα επόμενα 50 και 100 χρόνια.
Είστε υπέρ της συνεργασίας με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου;
-Όχι δεν συνεργαζόμαστε με το κόμμα του Καμένου διότι αυτό το κόμμα προήλθε από απόσχιση του ένοχου πολιτικού συστήματος.
Δε μπορεί ένας πολιτικός όπως ο Καμένος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, αφού υπηρέτησε τις πολιτικές επιλογές που μας έφεραν εδώ, να εγερθεί και να προσδώσει ένα πατριωτικό ύφος στο κόμμα του. Δεν το αναγνωρίζουμε, δεν τον εμπιστευόμαστε, τον θεωρούμε μέρος του προβλήματος με μικρές ή μεγάλες ευθύνες.
Βλέπουμε ότι στο ψηφοδέλτιο σας δεν έχετε μουσουλμάνο υποψήφιο. Είναι θέμα αρχής;
-Όχι δεν πρόκειται περί αυτού, διότι δεν κάνουμε καμία διάκριση στους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά τους. Σήμερα η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται στην πατρίδα μας, ένα μεγάλο ποσοστό ανήκει σε άλλα θρησκεύματα πλέον της Ορθοδόξου πίστεως. Όχι δεν έχουμε κανένα ιδεολογικό η πολιτικό στίγμα, έτυχε απλά στις τρεις υποψηφιότητες να μην έχουμε κάποιο μουσουλμάνο, δεν προσδιορίζει τίποτα αυτό. Είναι μια λαϊκιστική πολιτική των μεγάλων κομμάτων που προσπαθούν να έχουν στις τάξεις τους οπωσδήποτε και έναν Έλληνα πολίτη μουσουλμανικού θρησκεύματος για να δείχνουν δήθεν τον πλουραλισμό στις αντιλήψεις τους. Είναι ένας λαϊκισμός αυτό και τίποτα άλλο, δεν προσδίδει τα πραγματικά τους συναισθήματα. Εμείς έτυχε να μην έχουμε έναν μουσουλμάνο, δε διακρίνουμε τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμα τους.
Ποια είναι η άποψη σας για το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή;
-Το τουρκικό προξενείο θα πρέπει να περιοριστεί καθαρά στα προξενικά του καθήκοντα. Πρέπει να λειτουργεί στην Ελλάδα και στην Κομοτηνή με ένα συγκεκριμένο ρόλο και αυτόν τον ρόλο πρέπει να παίξει, τίποτα άλλο. Δεν πρέπει να γίνει πιθανώς ή ενδεχομένως η αιχμή του δόρατος για την εφαρμογή πολιτικών από την Τουρκία.
Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα, να κοιτάξουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες στα μάτια την πραγματικότητα, να δουν ότι το συμφέρον τους, η ευημερία τους, η εξασφάλιση της προόδου τους είναι μέσα στο ελεύθερο και δημοκρατικό ελληνικό κράτος το οποίο σέβεται τον πολίτη ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Θα σας έλεγα ότι σήμερα στις Κυκλάδες έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες καθολικού θρησκεύματος. Τι σημαίνει αυτό; Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, πρέπει όλοι να αισθανθούμε ότι είμαστε Έλληνες πολίτες και να εργαστούμε για την ευημερία της πατρίδας μας.
Το ζήτημα των λαθρομεταναστών πως το αντιλαμβάνεται το κόμμα σας;
-Είναι ένα καυτό ζήτημα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, λιγότερο τις περιοχές μακριά από την Αθήνα, κυρίως η Αθήνα πλήττεται από αυτή την κατάσταση και κυρίως το αθηναϊκό κέντρο. Είναι αφόρητη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, νομίζουμε ότι η λύση είναι αυτή που έρχεται στο μυαλό όλων των Ελλήνων πολιτών. Πρέπει να φύγουν άμεσα και δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Πρέπει να φύγουν οι λαθρομετανάστες που εισέρευσαν στην πατρίδα μας παράνομα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα παραμονής σε μια ξένη χώρα γι’ αυτούς, πρέπει να φύγουν άμεσα. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και πρέπει να βρεθούν τίμιοι και πατριώτες στο τιμόνι της πατρίδας να λύσουν το πρόβλημα, για το οποίο θα έπρεπε να πάρει θέση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος σιγεί και σωπαίνει σ’ αυτό το φοβερό ζήτημα.
Στις 21 Απριλίου το 1967 καταλύθηκε η δημοκρατία και την χώρα κυβερνούσε η χούντα των συνταγματαρχών. Τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην ζήσουμε πάλι τέτοιες εποχές;
-Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος, αυτά ήταν καταστάσεις του παρελθόντος. Η 21η Απριλίου ασφαλώς είναι μια μελανή σελίδα στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας. Ήταν ένα καθεστώς το οποίο επεβλήθη φυσικά κατόπιν συνταγματικής εκτροπής και ξέφυγε το πολίτευμα από το δημοκρατικό δρόμο. Εν τέλει έφερε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πατρίδα. Δε θα πρέπει να λησμονεί κανείς όμως ότι στα χρόνια αυτά αν θέλει κανείς να είναι έντιμος απέναντι στην ιστορία, ότι στα χρόνια αυτά είχαμε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο.
Όμως η τραγωδία της Κύπρου ήταν η επισφράγιση αυτής της αρνητικής πολιτικής μεταβολής που είχαμε στις 21 Απριλίου 1967. Δεν υπάρχει κανένας συνειρμός πλέον, η δημοκρατία δεν απειλείται από τις δυνάμεις αυτές, από τις ένοπλες δυνάμεις που σήμερα υπηρετούν τη δημοκρατία και το σύνταγμα, νομίζω ότι απειλείται από ανθρώπους που δήθεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Θα έλεγα ότι η δημοκρατία καταλύεται μέσα από τις πράξεις τις πολιτικές τις πρόσφατες.
Αρκεί να σας πω ότι προκήρυξαν τις εκλογές και στις 25 Απριλίου μπορούν τα νέα κόμματα να προμηθευτούν το χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και στις 27 Απριλίου, θα πρέπει να βρίσκονται τα ψηφοδέλτια σε όλους τους νομούς της χώρας.
Δίνουν ένα 48ώρο γι’ αυτό το λόγο. Έτσι σήμερα καταλύεται η Δημοκρατία και όχι με τους άλλους τρόπους που διαρκώς θέλει να προβάλλει το πολιτικό σύστημα και να τρομοκρατεί τους Έλληνες πολίτες.
http://www.xronos.gr