Η ρωσική βιομηχανία υπόσχεται ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου και δίαυλους επικοινωνίας που θα προστατεύεται από υποκλοπές. Ταυτόχρονα, το διαμέρισμα του πληρώματος θα διαχωρίζεται πλήρως από το χώρο του κινητήρα, των καυσίμων και των πυρομαχικών. Το πρωτότυπο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2013.
Δύο χιλιάδες αυτών των αρμάτων μάχης θα είναι αρκετά για το σύνολο του Ρωσικού Στρατού. Με την αύξηση της προστασίας του πληρώματος και της επιβίωσης του ιδίου του άρματος, απαιτούνται σύμφωνα με τους Ρώσους λιγότερα οχήματα σε σχέση με το παρελθόν. Η έλευση αυτών των βαρέων αρμάτων μάχης είναι να αλλάξει σημαντικά τη δομή του Ρωσικού Στρατού, η οποία θα οδηγήσει σε νέες τακτικές.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις ειδικών του χώρου, το υφιστάμενο αρματικό δυναμικό Τ-90, Τ-80 και Τ-72, το οποίο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εκσυγχρονίζει, μετά την εμφάνιση του νέου «Ρώσου αυτοκράτορα των πεδίων μαχών,» είναι να αποσυρθεί. Ο Κωνσταντίν Σίφκοφ, από τη Ρωσική Ακαδημία Γεωπολιτικής, πιστεύει ότι η εμφάνιση των μη επανδρωμένων όπλων είναι να ωθήσει τη Ρωσία σε μια πλήρως αυτόνομη πλατφόρμα μάχης, η οποία θα ελέγχεται εξ αποστάσεως, ή να μπορεί να πλήξει του στόχους μέσω μιας αυτόματης λειτουργίας: Τεθωρακισμένα ρομπότ, που είναι να επιχειρούν στην πρώτη γραμμή, ακολουθούμενα από επανδρωμένα οχήματα, τα οποία είναι να λύσουν τα περίπλοκα προβλήματα στο πεδίο της μάχης - μια εικόνα του μελλοντικού πολέμου.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, στη Σοβιετική Ένωση είχαν αναπτύξει μια αυτόνομη πλατφόρμα μάχης μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990 με βάση το Τ-80. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν είχε συνέχεια λόγω της κατάρρευσης της Ένωσης.
fox2magazine/http://greeknation.blogspot.com