Στη κόντρα ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης για να υπερασπιστεί την απόφασή του για τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού με το ΣΓ ΥΕΘΑ και ΠΓ ΥΦΕΘΑ,δηλαδή για το “υπουργικό e mail”.
Ο κ.Μπεγλίτης επιτέθηκε σε ΜΜΕ τα οποία όπως είπε “θέλουν να διεκδικούν, να έχουν άποψη επί παντός επιστητού ακόμα και για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αποστράτων, βγαίνουν να καταγγείλουν μία βαθιά δημοκρατική διαδικασία την οποία έχουν και υλοποιούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ”.
Η παρέμβασή του μάλλον θα φουντώσει εκ νέου την αντιπεράθεση για το θέμα του e-mail.
Όλη η παρέμβαση του ΥΕΘΑ στη Βουλή:
«Η απόφασή μου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας να δημιουργήσουμε μία υποδομή για να δεχόμαστε επώνυμα απόψεις, προτάσεις, ενστάσεις, προβληματισμούς, αντιρρήσεις από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στοχεύει στο να μπορούμε να διορθώνουμε προβλήματα, να λύνουμε προβλήματα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόκειται για μία διαδικασία ελεύθερης δημοκρατικής διαβούλευσης και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να ισχυροποιήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι να υπονομεύσουμε την πειθαρχία και την ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το αξιόμαχο συνδέεται κατά την άποψή μου αγαπητοί συνάδελφοι με την υπεράσπιση ελεύθερων προσωπικοτήτων, με την υπεράσπιση ελεύθερων απόψεων με σεβασμό πάντα του ενός προς τον άλλο, χωρίς αυταρχισμούς, χωρίς μία ψευδεπίγραφη πειθαρχία και ιεραρχία, αλλά με μία ουσιαστική πειθαρχία και ιεραρχία, οι οποίες δεν επιβάλλονται μέσα από πάγιες στρατιωτικές διαταγές.
Η πειθαρχία, η ιεραρχία και το αξιόμαχο διαμορφώνονται καθημερινά μέσα από το σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων για την επίλυση προβλημάτων, για να ενισχύουμε συνεχώς την ψυχολογία του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός είναι ο στόχος και όχι να φτιάξουμε ένα κομματικό “παραμάγαζο”.
Μου κάνει εντύπωση ότι κάποια μέσα ενημέρωσης, που θέλουν να διεκδικούν, να έχουν άποψη επί παντός επιστητού ακόμα και για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αποστράτων, βγαίνουν να καταγγείλουν μία βαθιά δημοκρατική διαδικασία την οποία έχουν και υλοποιούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ. Μιας και το έφερε η κουβέντα τώρα - επειδή μιλάτε για «αυταρχικό» καθεστώς στο Ισραήλ - ο στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν μια βαθιά εσωτερική δημοκρατία. Γι’ αυτό έχουν μία συνειδητή πειθαρχία και έχουν μία συνειδητή και στέρεη ιεραρχία.»
onalert