Αποχώρηση Αχμέτ Ιλχάν ,εξελίξεις στην μειονότητα
Posted: 04 Dec 2009 07:53 AM PST
Την αποχώρησή του από τη ΝΔ ανήγγειλε ο μουσουλμάνος πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν, μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Ντόρας Μπακογιάννη να εκλεγεί πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πράξη αυτή όπως είχε δηλώσει ο βουλευτής , ενέχει τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας για την εκλογή Σαμαρά ,μετά και από τις δηλώσεις του τελευταίου σε κομματική συγκέντρωση στην Θράκη.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας σημαίνοντα πρόσωπα προσκείμενα στο Τουρκικό προξενείο είχαν δηλώσει ανοιχτά την προτίμηση τους στην κ.Μπακογιάννη ,ο ίδιος ο Ιλχάν Αχμέτ μάλιστα είχε φτάσει σε σημείο να πεί πως υποστηρίζει την πρώην ΥΠΕΞ γιατί « έκανε ό,τι της ζητήσαμε». Αποτέλεσμα της γραμμής υπέρ Ντόρας που έδωσε το προξενείο ήταν τα ποσοστά της να ξεπεράσουν το 94% σε ορισμένους μειονοτικούς δήμους .
Η κίνηση Ιλχάν έρχεται μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταργήσει το πλαφόν του 3% στον νέο εκλογικό νόμο, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες για την δημιουργία μειονοτικού κόμματος. Ανάλογη προσπάθεια υποστηριζόμενη από το τουρκικό προξενείο είχε γίνει και στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 με τον μειονοτικό σχηματισμό Εμπιστοσύνη/Πεπρωμένο ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 0.5% στις εκλογές του Ιουλίου 1989.
Η αποχώρηση μειονοτικών , εκτιμάται ότι είναι μια προσπάθεια του Τουρκικού Προξενείου να δείξει πως ελέγχει στενά την μειονότητα και τους ταγούς της, αλλά ίσως και να δρομολογήσει άλλες εξελίξεις..
Η επίσκεψη Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη και οι δηλώσεις στις οποίες προέβη , εξόργισαν σφόδρα το Προξενείο και τα μειονοτικά φερέφωνά του καθώς στράφηκε ανοιχτά και χωρίς περιστροφές εναντίον του και εναντίον των παιχνιδιών που παίζει η Τουρκία με την μειονότητα ("Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής απο την Τουρκία"). Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:
Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών. Εμείς θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή. Εμείς δεν τους θεωρούμε ξένους σε ξένη χώρα. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Γιατί όλα έχουν όριο!
Ο "ανθύπατος" Μουσταφά Σαρντίτς, ο ψευδομουφτής-προπαγανδιστής της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε, ο πρώην ψευδομουφτής Σερήφ και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζη ο οποίος "αισθανεται μέρος του τουρκικού εθνους" , κατα δήλωση του. Απο εκδήλωση του προξενείου..
Κατά συνέπεια η αποχώρηση μειονοτικών από την ΝΔ γιατί ο Α. Σαμαράς καταφέρθηκε εναντίον τρίτης χώρας (Τουρκία) που επεμβαίνει στις εσωτερικές σχέσεις επίσημου κράτους-θεσμοθετημένης διεθνώς θρησκευτικής μειονότητας, συνεπάγεται πλήρης ταύτιση τους με τα συμφέροντα της εν λόγω χώρας , ανοιχτά και επισήμως.
Αν μάλιστα οι συγκεκριμένοι μειονοτικοί, είναι νυν ή πρώην βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, που έχουν ορκιστεί πίστη ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ταυτίζονται πλήρως με εχθρικά διακείμενη τρίτη χώρα ως κοινοί πρακτορίσκοι, τότε θα ίσως η ηγεσία της ΝΔ θα έπρεπε πρώτη να εξετάσει το ενδεχόμενο διαγραφής τους πριν αυτοί ανακοινώσουν επίσημα την αποχώρησή τους, καταγγέλλοντας ευθέως την σύμπραξή τους με το Τουρκικό Προξενείο..
Έτσι ώστε να ανοίξει κάποιο στιγμή και επισήμως η συζήτηση για τον ρόλο του.
EYXH:
Να φύγουν όλοι και από όλα τα κόμματα και να πάνε να μείνουν εκεί που νομίζουν ότι είναι η πατρίδα τους! Και να μην ξαναπατήσουν !
Και άλλη φορά όποιο κόμμα δεχθεί υποψηφίους που δηλώνουν τούρκοι, να το μαυρίζει ο Ελληνικός λαός.
EFENPRESS