Με τον τρόπο αυτό, όλη η περιοχή από την Πελοπόννησο ως το δυτικό άκρο της Κρήτης θα είναι υπό έρευνα, εφόσον επιτύχουν οι διαγωνισμοί. «Δεν θα αφήσουμε ανεξερεύνητο κανένα κομμάτι και ελπίζουμε ό,τι υπάρχει στο υπέδαφος, να εντοπιστεί», τόνισε σχετικά ο κ. Στεφάτος.
Η εικόνα που διαγράφεται σήμερα διεθνώς είναι ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ο πλέον πιθανός πάροχος αερίου για την Ευρώπη, άρα είναι μια εξαιρετικά σημαντική περιοχή.
Πρόσφατα στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό φόρουμ του πλανήτη που διεξήχθη στο Χιούστον, τα μηνύματα που έλαβε η ΕΔΕΥΕΠ ήταν σαφή: Η ενεργειακή ασφάλεια απαιτεί αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών.
Επίσης, αναγνωρίστηκε από επίσημα χείλη ότι έχει λάβει χώρα σημαντική αποεπένδυση στον κλάδο των υδρογονανθράκων και τίθεται θέμα κάλυψης της ζήτησης. Άρα, χρειάζονται επενδύσεις σε νέα παραγωγή για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
Το συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε, έχει αναδείξει παλαιότερα και το newsit, καθώς συγκεκριμένα οι εταιρείες ExxonMobil και Chevron χαρακτηρίζονται από χαμηλό βαθμό αναπλήρωσης των κοιτασμάτων σε σύγκριση με άλλους ομίλους. Το γεγονός αυτό πιθανότατα έπαιξε ρόλο στην επιλογή τους να αναζητήσουν κοιτάσματα στην Ελλάδα.
Πηγή:newsit.gr