του Παναγιώτη Γερογλή, Ταξιάρχου ε.α.
Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια έντονη κινητικότητα εκ μέρους στελεχών της κυβέρνησης, της αδερφής του ΠΘ, καθώς και άλλων κύκλων-γυρολόγων, ώστε να «διασκεδαστούν» οι ανησυχίες των «υπερπατριωτών»…
Τελευταίο , αλλά προφανώς μη έσχατο «προϊόν καταστολής ανησυχίας» των υπερπατριωτών, οι δηλώσεις του κ. Ροζάκη…
Όπου, κατά τον πανεπιστημιακό (και πρώην ΥΦΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη) κ.Ροζάκη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, συνάγεται ότι «υπερπατριώτες» είναι : άτομα με υπερφίαλες ελληνικές διεκδικήσεις στα ελληνοτουρκικά και διακατέχονται από ιδεολογικές αγκυλώσεις, όπως ότι τα υφιστάμενα 6 ναυτικά μίλια εθνικών χωρικών υδάτων (ΕΧΥ) δεν αποτελούν ρεαλιστική προσέγγιση…
Συνεχίζοντας, ο κ.Ροζάκης, καυτηρίασε το γεγονός, ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την απραξία, ενώ οι ανωτέρω «υπερπατριώτες», είναι ο βασικός λόγος, που έως τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή η λύση των προβλημάτων με την Τουρκία.
Και συνεχίζει ο κ. Ροζάκης, καυτηριάζοντας το γεγονός, ότι σύμφωνα με την πολιτική του κράτους, το Καστελόριζο μπορεί να έχει αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), η οποία να εφάπτεται με την αντίστοιχη κυπριακή ΑΟΖ…Παράλληλα ο κος Ροζάκης, αναφέρθηκε και στο θέμα του καθορισμού/διαμοιρασμού της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δυο αντικείμενων χωρών στο Αιγαίο, αλλά και στο θέμα των τουρκικών αξιώσεων για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου…
Εξίσου σημαντικές οι δηλώσεις του κ. Ροζάκη, ότι τα υφιστάμενα όρια των ΕΧΥ εύρους 6ν.μ., αποτελούν μια ρεαλιστική προσέγγιση, ενώ θα μπορούσαν πρώτα να οριοθετηθούν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και μετά να δούμε το εύρος των ΕΧΥ μας!!!…
Επίσης κατά τον κ. Ροζάκη, ο μεγάλος αριθμός νησιών του Αιγαίου, μας δημιουργεί πρόβλημα…Διότι αν αυξήσουμε τα ΕΧΥ μας στα 12 ν.μ., π.χ. στα νησιά των Κυκλάδων, το γεγονός αυτό θα δημιουργούσε μια συμπαγή αιγιαλίτιδα ζώνη στο Αιγαίο με συνακόλουθο πρόβλημα στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα, επηρεάζοντας τα συμφέροντα όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και των ΗΠΑ και της..Ρωσίας…
Πριν τον κ. Ροζάκη, είχε προηγηθεί συνέντευξη της αδερφής του ΠΘ, βουλευτού κας Ντ. Μπακογιάννη και προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία σε μεγάλο τηλεοπτικό μέσο πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ότι «το Αιγαίο, δεν είναι ελληνική λίμνη»!!…Στο ίδιο μήκος κύματος με τις ανωτέρω δηλώσεις, εξέφρασε επιπλέον τις ανησυχίες της, μην τυχόν θιγούν τα παγκόσμια συμφέροντα της διεθνούς ναυσιπλοΐας , όπως και τα αντίστοιχα συμφέροντα της…. Ρωσίας..!!!!!!…
Ομοίως η κα Μπακογιάννη, προ ολίγου καιρού, και πάλι σε δημόσια τηλεοπτική της εμφάνιση, είχε αναρωτηθεί δημόσια, προβάλλοντας το ερώτημα αν η ελληνική κοινή γνώμη γνωρίζει πόσα ναυτικά μίλια ακτών έχει η Τουρκία…Θέλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, να υπογραμμίσει ότι η Τουρκία έχει μεγάλο ανάπτυγμα ακτών και άρα έχει βάσιμες διεκδικήσεις στο Αιγαίο…
Στις παραπάνω κατευθύνσεις, και η προ ολίγων ημερών αντίστοιχη δημόσια τηλεοπτική συνέντευξη της Δντριας του ΕΛΙΑΜΕΠ, η οποία μας είπε ότι τα 8-9 ν.μ, ώς εύρος των ΕΧΥ μας, θα ήταν μια καλή διαπραγμάτευση, ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει την εξειδικευμένη διεθνή διπλωματική διαπραγμάτευση με την αντίστοιχη διαπραγμάτευση με τον μανάβη στη λαϊκή αγορά, για να αγοράσουμε…πατάτες ..!!..
ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :
Προς τις θέσεις του κ. Ροζάκη :
Τεχνηέντως(??) βέβαια ο κ.Ροζάκης και οι συν αυτώ, «ξεχνούν» κάθε σχετική πρόβλεψη του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS, United Nations Convention for the Law of the Sea, Montego Bay 1982), με την κυρίαρχη πρόβλεψη του άρθρου 3, για το μονομερώς ασκούμενο δικαίωμα από τα παράκτια κράτη να έχουν χωρικά ύδατα έως 12 ν.μ./ναυτικά μίλια (Part II, Section I&II, άρθρα 2 έως 16).
Και η άσκηση αυτού του δικαιώματος, προϋποθέτει βέβαια, το κλείσιμο των κόλπων, τη χάραξη των ευθειών γραμμών βάσεων και εν συνεχεία την μονομερή ανακήρυξη του εύρους των ΕΧΥ…
Στο σημείο αυτό, να προσθέσω, ότι δυστυχώς η ελληνική πλευρά, ουδόλως έχει προβεί σε ενέργειες κλεισίματος των κόλπων και χάραξης των γραμμών βάσεων, προκειμένου να εξαρτήσει ΕΧΥ στο Αιγαίο…Στην δε απαίτηση της Ε.Ε. από τριετίας και πλέον, τα παράκτια κράτη της να υποβάλλουν τον θαλάσσιο χωροταξικό τους σχεδιασμό, η χώρα μας «κωφεύει» επιδεικτικά και δεν συμμορφώνεται, καθόσον αυτό προαπαιτεί τις προαναφερόμενες ενέργειες. Ως εκ τούτου, παρά την επιβολή των σχετικών προστίμων για την μη συμμόρφωση μας (τα οποία εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε), η χώρα μας σύρεται πλέον και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (μαζί με άλλες μη συμμορφώσεις μας, όπως αυτή σχετικά με τις νόρμες των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, η οποία προκάλεσε και την τραγωδία των Τεμπών).
Ένεκα λοιπόν του εθνικού φοβικού μας συνδρόμου που εδράζεται στο τουρκικό casus belli (αιτία και απειλή πολέμου από το 1995, αν επεκτείνουμε τα ΕΧΥ μας πέραν των 6 ν.μ.), οι διαχρονικές εν Ελλάδι κυβερνήσεις κοροϊδεύουν εξίσου διαχρονικά το πόπολο, λέγοντας ότι «θα αυξήσουμε τα ΕΧΥ μας, όποτε αυτό κριθεί εύλογο».. Υπόψιν, ότι η προσέγγιση του φοβικού συνδρόμου, για τη διαχρονική εθνική μας αδράνεια και ολιγωρία στην άσκηση εθνικής αναφαίρετης κυριαρχίας και αντιστοίχων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αποτελεί την πιο αγαθή και ρομαντική ίσως προσέγγιση, καθόσον πέραν από το τουρκικό casus belli, ίσως να υποκρύπτονται και άλλα ακόμη πιο σκοτεινά ελατήρια στα κέντρα λήψης αποφάσεων της χώρας.
Για να κατανοήσουν και οι μη γνώστες το τεράστιο εθνικό θέμα, παρατίθεται το παρακάτω σχήμα.
Για τις ανησυχίες του κ. Ροζάκη, σχετικά με τη διεθνή ναυσιπλοΐα, να υπενθυμίσω και να τονίσω , τις προβλέψεις της UNCLOS, Part II, άρθρα 17 με 28, όπου έχουν ήδη ρυθμιστεί τα θέματα της ελεύθερης διέλευσης (free/innocent passage) όλων των εμπορικών, επιβατηγών, ιδιωτικών πλοίων που διέρχονται ελεύθερα στα ΕΧΥ μιας παράκτιας χώρας, χωρίς κανένα πρόβλημα…Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα πολεμικά πλοία κατά την αβλαβή διέλευσή τους από τα ΕΧΥ μιας παράκτιας χώρας (Part II, άρθρα 29 με 32), ενώ ξεχωριστή μνεία γίνεται στο άρθρο 33, για τις προβλέψεις της συνορεύουσας ζώνης(επιπρόσθετα 12 ν.μ. των ΕΧΥ)…Ειδική μνεία γίνεται για την διέλευση όλων των ανωτέρω πλοίων από θαλάσσια στενά-διαύλους, τα οποία στενά – δίαυλοι ανήκουν στα ΕΧΥ μιας παράκτιας χώρας, ενώ με πληρότητα καθορίζονται οι προβλέψεις για το transit passage των εμπορικών πλοίων στα άρθρα 37 έως 45.
Για την ισχύ των ανωτέρω, να αναφέρω την απροβλημάτιστη διέλευση της διεθνούς ναυσιπλοΐας, τόσο στα στενά του Γιβραλτάρ, όπου τα ΕΧΥ της Ισπανίας εκτείνονται σε όλο το θαλάσσιο πέρασμα , λόγω των ακτών της Ιβηρικής χερσονήσου και των ακτών της ισπανικής Θέουτας στην πλευρά του Μαρόκου, παρά την αγγλική κτήση του βράχου του Γιβραλτάρ…
Παρόμοια οια περίπτωση, απροβλημάτιστης διέλευσης της διεθνούς ναυσιπλοΐας, έχουμε και στα στενά της Μάγχης, όπου Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, μοιράζονται το εύρος των στενών μεταξύ του Ντόβερ και του Πα ντε Καλαί…
Σχετικά με το θέμα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, να υπενθυμίσω ότι οι μνείες της UNCLOS, περιγράφονται στα άρθρα 76 με 85, όπου αναφέρονται αρκετοί τεχνικοί όροι εξαρτώμενοι από τη γεωλογική διαμόρφωση του πυθμένα της θάλασσας και η δυνατότητα αμφιλεγόμενης ερμηνείας είναι σαφώς πιο ευρύτερη , από την πιο ξεκάθαρη και ουσιαστική προσέγγιση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ). Ως εκ τούτου, να υπενθυμίσω, αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία πιέζει περισσότερο στην προσέγγιση του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας και όχι τόσο προς την ΑΟΖ…
Παρόλα αυτά, ένας αντικειμενικός παρατηρητής, αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζει κανείς ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν τη συνέχεια των εδαφικών εξάρσεων και των θαλασσίων καταπτώσεων της οροσειράς της Πίνδου ( η οποία διατρέχει τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας) και επιπλέον να καταφεύγει σε θέσεις που προσομοιάζουν σε υιοθέτηση των αντιστοίχων τουρκικών θέσεων…
Τέλος, αναφορικά με την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, να τονίσω συνοπτικά, ότι το καθεστώς τους, ρυθμίζεται με τρεις διαφορετικές συνθήκες. Για τη Λήμνο και Σαμοθράκη, με τη Σύμβαση του Μοντρέ (1936), όπου από την ίδια χρονιά η Τουρκία επίσημα αποδέχθηκε την στρατικοποίησή τους. Για Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία με τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία όμως δεν μιλά για αποστρατικοποίηση, αλλά για μη ύπαρξη ναυτικών βάσεων και οχυρωματικών έργων. Για τα Δωδεκάνησα, τα οποία παρεδόθησαν από την Ιταλία στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων (1947), η Τουρκία, δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος και η υπόψη Συνθήκη, δεν δημιουργεί δικαιώματα σε τρίτες χώρες. Επιπλέον δε, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, άρθρο 51, κάθε χώρα διατηρεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας…Πόσο δε, εν προκειμένω, όταν έχεις απέναντι σου, μια χώρα η οποία έχει εισβάλει στην Κύπρο και κατέχει το 37% του νησιού με ένοπλη στρατιωτική βία και διατηρεί στις μικρασιατικές ακτές ισχυρές αποβατικές δυνάμεις, ενώ πρόσφατα δημιούργησε και νέες πρόσθετες.
Προς τις θέσεις της κας Μπακογιάννη
Για το ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, να παραθέσω το παρακάτω σχήμα με τα υφιστάμενα ΕΧΥ των 6 ν.μ. και των 12 ν.μ….Και ότι αυτά αποτελούν πρόνοιες-προβλέψεις του Δ.Δ.Θ (Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας…
Και επειδή η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες , έχουν κάνει σημαία το Διεθνές Δίκαιο, δεν μπορεί να το επικαλούμαστε α λα καρτ μην το επικαλούμαστε για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων…Οπότε σε όποιον δεν αρέσει η ελληνική λίμνη…η ελληνική φύση, έχει να δώσει εξαιρετικές ποικιλίες ξυδιού..
Για το μήκος των ακτογραμμών της Τουρκίας, να απαντήσω, ότι η Τουρκία έχει 4.400 ν.μ. ακτογραμμής και η Ελλάδα 8.500 ν.μ….οπότε και για όσους υποστηρίζουν την άποψη «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ/Κοτζιάς, «και να χάσουμε δυο-τρία νησιά, δεν πειράζει»/Ζουράρις), όπως και για ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, προβάλλοντας ως παράγοντα διολίσθησης το μήκος των ακτογραμμών των δύο χωρών, τα νούμερα μιλάνε και εδώ…
Σχετικά με το νοιάξιμο για τα Ρωσικά συμφέροντα, να τονίσω ότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, έχουν εκφράσει ανοιχτά ανησυχίες για την πιθανή αύξηση των ΕΧΥ μας σε 12 ν.μ., καθόσον δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό για τη διέλευση της διεθνούς ναυσιπλοΐας, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω…Επιπρόσθετα και ειδικότερα για τα ρωσικά συμφέροντα, να θυμίσω λοιπόν εδώ στην κα Μπακογιάννη, ότι τόσο η ίδια , όσο και ο αδερφός της ως ΠΘ, έχουν εδώ και δυο χρόνια δημόσια δηλώσει, «ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»….σύροντας τη χώρα μας σε πόλεμο με μια άλλη χώρα, χωρίς κήρυξη πολέμου, χωρίς να ερωτηθεί ο λαός, είτε με δημοψήφισμα, είτε έστω τυπικά μέσω των αντιπροσώπων του…
Οπότε ως προς τι το νοιάξιμο και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ρωσικά συμφέροντα στα Αιγαίο…??…Μήπως άλλαξε κάτι -λόγω εκλογής Τραμπ και αλλαγής πολιτικών στις ΗΠΑ – και «σφίγγουνε τα γάλατα» στη μπανανία, η οποία πλέον δεν θα έχει την στήριξη της New Order και ανησυχεί..??..
Για τις θέσεις της κας Γαβουνέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ
Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις στη διεθνή διπλωματία, αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο, όπου αναλύονται όροι, ορισμοί, διαδικασίες, μεθοδολογίες, τακτικές, προσωπικότητες, εφαρμοζόμενες πρακτικές, κ.λπ. και όλα αυτά απαιτούν εξειδικευμένη εκπαίδευση, σώφρον είναι, ως μη ειδικός, να αποφεύγει κάθε αποτυχημένο παραλληλισμό τους με τη διαπραγμάτευση με το μανάβη της λαϊκής αγοράς και να παραμείνει στα του αντικειμένου της…
Για τις θέσεις γνωστών πολιτικών γυρολόγων
Δεν αξίζει καν ιδιαίτερη μνεία, σε ανθρώπους οι οποίοι με την ίδια ευκολία που πηγαίνουν από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι για να «ενημέρωσουν» το πόπολο/κομματικό στρατό για τα ελληνοτουρκικά (δηλαδή σε θέματα που δεν γνωρίζουν εις βάθος ούτε οι ίδιοι) , με την ίδια ευκολία άλλαζαν τα πολιτικά κόμματα σαν τα πουκάμισα…κενοί ιδεολογίας, μα κυρίως κενοί σοβαρότητας, αξιοπιστίας και στοιχειώδους αξιοπρέπειας….
ΣΥΝΟΨΊΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ…
ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑΤΙ :
1. Γιατί απέναντι μας στέκεται η Τουρκία, η οποία αποτελεί τον απόγονο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία είχε σκλαβώσει το έθνος μου και την πατρίδα μου για 400 χρόνια, προβαίνοντας σε απίστευτες φρικαλαιότητες και βιαιότητες που ακόμα και η ίδια η ιστορία, χωρίς καμία «σωστή πλευρά της», ωχριά να αποτυπώσει.
2. Γιατί κατά την εξέγερση του έθνους το 1821, ώστε αυτό να αποκτήσει την ελευθερία του και να δημιουργήσει κράτος, αυτή απάντησε με ακόμη πιο απίστευτα εγκλήματα και γενοκτονίες, που ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει άλλο έθνος στον κόσμο με τέτοιο «ιστορικό ποινικό μητρώο».
3. Γιατί η δημιουργία του τουρκικού κράτους , είναι συνυφασμένη με τη γενοκτονία των Ποντίων, τη γενοκτονία των Αρμενίων, τη Μικρασιατική μας καταστροφή, τον ξεριζωμό, τον πόνο, την οδύνη…
4. Γιατί μετά τα ανωτέρω γεγονότα και παρότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα έτυχε πλήθους προνομίων και καλής αντιμετώπισης, η αντίστοιχη ελληνική μειονότητα ξεριζώθηκε με κάθε τρόπο, με το βαρλικ, με τα τάγματα εργασίας, με τα πογκρόμ του 1955 και του 1964 στην Κωσταντινούπολη και στη Σμύρνη.
5. Γιατί παρότι η χώρα μου, δεν αντέδρασε με όμοιο ιταμό τρόπο στην εδώ μειονότητα, η Τουρκία προχώρησε σε εισβολή στην Κύπρο το 1974 και σε συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα κατοχή του 37% της επικράτειας του μαρτυρικού νησιού, σφαγιάζοντας αδελφούς ελληνοκυπρίους και ελλαδίτες, καταστρέφοντας, ρημάζοντας καθετί ελληνικό.
6. Γιατί παρά τις κρίσεις του 1974, του 1976, του 1987 όπου η χώρα μας έδειξε αυτοσυγκράτηση και ιώβεια υπομονή, η απάντηση της ήταν το casus belli του 1995 και η κατάληψη ελληνικού εδάφους (Ίμια) το 1996, αμφισβητώντας και γκριζάροντας την εθνική μας κυριαρχία σε αδιευκρίνιστο αριθμό ελληνικών νησιών μας του ΝΑ Αιγαίου.
7. Γιατί για τα επόμενα συνεχή 25 χρόνια, προέβαινε κάθε χρονιά σε χιλιάδες παραβιάσεις-παραβάσεις του ΕΕΧ (εθνικού εναέριου μας χώρου), σε εκατοντάδες υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, σε εκατοντάδες παραβιάσεις των ΕΧΥ μας, παρότι εμείς αναχαιτίζαμε και αναγνωρίζαμε τα εχθρικά Α/Φη και σκάφη «κατά την πάγια και συνήθη μας πρακτική», αποθρασύνοντας την ακόμη περαιτέρω.
8. Γιατί εργαλειοποίησε εκατομμύρια απελπισμένων ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη, ως μέρος των υβριδικών της επιχειρήσεων εναντίον της χώρας μας με αποτέλεσμα σήμερα να υφίσταται εντός της χώρας μια «εν δυνάμει 5η φάλαγγα» για την αντιμετώπιση της οποίας δεν υπάρχουν σαφείς προβλέψεις, παρά την εξόφθαλμη απειλή που εκδηλώθηκε στον Έβρο και στο Αιγαίο το 2020.
ΑΝΗΣΥΧΩ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΟΤΙ
9. Διότι, Μεταλλαχθήκατε και μεταστραφήκατε από τις αρχικές σας θέσεις, ήτοι, από τη θέση ότι «δεν συζητάτε θέματα εθνικής κυριαρχίας» σε προ ολίγου καιρού δηλώσεις σας, ότι «η κυριαρχία είναι μια σχετική έννοια και μπορεί να συνεπάγεται υποχωρήσεις από κάποιες παλιότερες θέσεις, ώστε να προκύψει αφετηρία διαπραγμάτευσης»…
10. Διότι δεν ενημερώνετε τον ελληνικό λαό και την αντιπολίτευση για τα μείζονα εθνικά θέματα και έχετε επιδοθεί σε μια μυστική και ενίοτε παρεϊστικη-οικογενειακή διπλωματία με έναν μικρό αριθμό εκλεκτών σας, με αποκορύφωμα να συναντιέστε με τον επικεφαλής των κατεχομένων στις υπόγειες κουζίνες ξενοδοχείου των Βρυξελλών.
11. Διότι ο Υπουργός Εξωτερικών σας, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, προέβει σε βαθύτατες υποκλίσεις στο πρόσωπό του, ανεξήγητες και εκτός πρωτοκόλλου.
12. Διότι ο ίδιος άνθρωπος προ ολίγων εβδομάδων κατά τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τον ομόλογό του, ώστε να συναντηθείτε με τον ομόλογό σας εντός των επομένων μηνών, δήλωσε δημόσια ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα τον αποκαλέσουν εθνικό μειοδότη.
13. Διότι ενώ η «Διακήρυξη φιλίας των Αθηνών», όπως και η ίδια ρητώς αναγράφει ότι δεν έχει κανέναν δεσμευτικά νομικό χαρακτήρα, εν τούτοις η προσέγγιση της χώρας μας, έχει αναγάγει το υπόψη κείμενο σε θέσφατο , την ίδια στιγμή που η απέναντι πλευρά συνεχίζει να το αγνοεί προκλητικά και να προβαίνει σε προσβλητικές και προκλητικές ενέργειες.
14. Διότι, παρότι ανακοινώσατε τη δημιουργία θαλασσίων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο, εν τούτοις τα ανακαλέσατε και τα παγώσατε, κατόπιν των άμεσων τουρκικών αντιδράσεων, δίνοντας έστω και εμμέσως το στίγμα της υπαναχώρησης σε περιοχές εθνικής κυριαρχίας .
15. Διότι ενώ θεσμοθετήσατε ΑΟΖ με την Αίγυπτο έστω και αποδεχόμενοι μειωμένη επήρρεια μεγάλων κοντινών νησιών, εν τούτοις με τα γεγονότα στην Κάσο και την τουρκική παρουσία της ένοπλης θαλάσσιας ισχύος, υπαναχωρήσατε από τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποδίδοντας αποδοχή και νομιμοποίηση επί του πεδίου στο αυθαίρετο και παράλογο τουρκολυβικό μνημόνιο.
19. Διότι 6 χρόνια τώρα η κυβέρνησή σας, όπως ούτε και οι προηγούμενες, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το τεράστιο πρόβλημα της δημογραφίας και γήρανσης του πληθυσμού, οι άμεσες συνέπειες του οποίου φαίνονται πρωτίστως στην επάνδρωση-στελέχωση του ΕΣ και προσεχώς θα αγγίξουν δυσμενώς και το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και το ήδη επιβεβαρυμένο σύστημα υγείας.
20. Διότι , για ένα τόσο μείζον σοβαρό εθνικό θέμα, δεν έχει υπάρξει ούτε μια σκέψη για δημοψήφισμα, μη επιτρέποντας στον πολίτη να πάρει ενεργή θέση , παρά μόνο να επικυρώνει όποτε του επιτραπεί, την κατ’ ουσίαν πολιτική εκλόγιμη μοναρχία του.
21. Διότι προσέρχεστε σε συνομιλίες και συναντήσεις με τον ομόλογό σας, προκειμένου να διαπραγματευθείτε αναφαίρετη εθνική κυριαρχία και εν δυνάμει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, χωρίς η άλλη πλευρά να βάζει τίποτα αντίστοιχα δικό της στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αντίθετα δε, οι υπόψη συνομιλίες, λαμβάνουν χώρα με υφιστάμενη την απειλή της «δαμόκλειας σπάθης» του casus belli,γεγονός ανεπίτρεπτο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις..
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΩ…
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!…
Υ.Γ.1 : Η Ελλάδα, ως ένα νησιωτικό κράτος, αποτελούμενο από τον ηπειρωτικό κορμό της και από μεγάλο αριθμό νησιών του Αιγαίου, λαμβάνει τη γεωφυσική της ισχύ μέσα από την υφιστάμενη γεωγραφική της διαμόρφωση, τόσο στην κατεύθυνση Ανατολή – Δύση, όσο και στην κατεύθυνση, Βορράς – Νότος (στην κατεύθυνση Β-Ν, μην ξεχνάτε την μάχη της Κρήτης..).
Ως εκ τούτου, στην κατεύθυνση Ανατολή -Δύση, όπου εκφράζεται και η κύρια ορατή τουρκική απειλή, την πρώτη γραμμή αμύνης συνιστούν η Θράκη, τα νησιά Βόρειου-Βορειοανατολικού (Β-ΒΑ) Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την δεύτερη γραμμή αμύνης θα αποτελέσουν η Μακεδονία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, η Κρήτη.
Η υπόψη επιχειρησιακή αυστηρά προσέγγιση, δεν αναφέρεται σε εξίσου κυρίαρχους παράγοντες ελληνικότητας του Αιγαίου, όπως πολιτισμικούς, ιστορικούς, φυσικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, όλοι εξίσου απαραίτητοι για τη συνέχεια επιβίωσης του ελληνικού έθνους στην υπερτρισχιλιετή ιστορία του, άρρηκτα συνυφασμένη με την Ελλάδα και το Αιγαίο…
Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί, ότι αν χαθεί το Αιγαίο, αν «μοιραστεί» το Αιγαίο, νομοτελειακά θα χαθεί η Ελλάδα και θα αφανισθεί το ελληνικό έθνος, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημογραφική αποδρομή.
Αν η Ελλάδα, δεν ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που δικαιούται και η Τουρκία αποκτήσει δικαιώματα ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο , τα ελληνικά νησιά του Β-ΒΑ Αιγαίου θα καταστούν enclaves (περίκλειστα), δηλαδή νησίδες ελληνικής κυριαρχίας περιορισμένης χρονικής διάρκειας, περιτριγυρισμένα από τουρκική κυριαρχία…Νομοτελειακά, τα νησιά αυτά, θα απορροφηθούν από τον τουρκικό οικονομικό, πολιτισμικό και εν τέλει ιμπεριαλιστικό-αναθεωρητικό επεκτατισμό…
Θεωρώ ως παραπάνω από δεδομένο, ότι σε περίπτωση άσκησης μειωμένων εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η Τουρκία θα ασκήσει το δικαίωμα δημιουργίας – κατασκευής τεχνητών νήσων στα απώτερα δυτικά όρια της ΑΟΖ της, με τις πρόνοιες -προβλέψεις που η UNCLOS προβλέπει για αυτά…(άρθρο 60, safety zone, εξοπλισμός για την αυτασφάλειά τους, προωθημένες ναυτικές βάσεις-υποδομές) . Με τον τρόπο αυτό θα καταστήσει περίκλειστα τα νησιά του Β-ΒΑ Αιγαίου, αχρηστεύοντας ήδη την πρώτη γραμμή άμυνας και θα αποτελεί παράλληλα ορατή απειλή στη δεύτερη γραμμή άμυνας, με εξίσου αυτονόητη τη διαρκή προβολή ισχύος και σημαίας εντός πλαισίου ευρύτερων ψυχολογικών-πληροφοριακών επιχειρήσεων.
Δεν είναι τυχαίο, ότι η Τουρκία, βρίσκεται σε έναν κατασκευαστικό οργασμό για το πολεμικό της ναυτικό και την προβολή της θαλάσσιας ισχύος της… και δεν τα θέλει μόνο για το Αιγαίο βέβαια… αλλά το πέρασμά της από το green and brawn water navy σε blue water navy, περνάει αναμφίβολα μέσα από το Αιγαίο.
Μην ξεχνάτε…
Για εμάς , χωρίς καμία δόση υπερβολής, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Αιγαίο, είναι ο ζωτικός πνεύμονας του ελληνισμού…
Υ.Γ.2 : Δεν ξέρω αν είμαι υπερπατριώτης…
Σίγουρα όμως ξέρω ότι δεν είμαι «πατριώτης της φακής»…
Όπως ξέρω ότι κανείς από τους τρελούς και παλαβούς της φάρας μας, «δεν θα έβαζε την ουρά στα σκέλια»…..”Μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, εργαζόμενοι σχεδόν καθημερινά πολύ πέραν του ΠΩΥΕ…”, έγραφαν για τους τρελούς και παλαβούς οι προϊστάμενοι στις σημειώσεις τους.. μακριά από οικογένειες, παιδιά, γονείς, από αγαπημένα πρόσωπα…σε χιονιάδες, ξεροβόρια, βρόχες, λιοπύρια..
Με τσακισμένα πόδια, παΐδια, χέρια, γόνατα, μέσες, με σπασμένα τύμπανα…, μα κάτι τέτοιους, τους λιγοστέψατε επικίνδυνα…