2.4.13

Σισμανόγλειο: Έκλεβαν το φαγητό των ασθενών. "Εξαφανίστηκαν" 750 κιλά κρέατος

Επιτήδειοι άδειαζαν τις αποθήκες τροφίμων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Τι αποκαλύπτει πόρισμα του νοσοκομείου
Συστηματικές κλοπές τροφίμων και κυρίως κρέατος από τις αποθήκες ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που ζυγίζονται σε τόνους προϊόντων, ανακάλυψαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
 Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός (28.10.2012
έως 28.11.2012) εξαφανίστηκαν από τα ράφια του Σισμανογλείου νοσοκομείου συνολικά 750 κιλά κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μεγάλες ποσότητες που έκαναν φτερά από τις αποθήκες έγιναν αντιληπτές επειδή πια τα κονδύλια για τη σίτιση είναι περιορισμένα, όπως και οι αγορές, και οι ελλείψεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
Όπως μαρτυρά πόρισμα του νοσοκομείου, η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη διαπίστωση διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, εξετάζοντας συνολικά 6 υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφεραν την ευθύνη της διακίνησης των τροφίμων.
Ωστόσο από τον πρώτο έλεγχο δεν βρέθηκε με σαφήνεια ποιος ακριβώς επωφελήθηκε από την κλοπή, γι' αυτό και από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε νέος, πιο λεπτομερής έλεγχος. Εξετάζεται ακόμη και η εμπλοκή προσώπων εκτός Σισμανογλείου, αφού δεν αποκλείεται τα τρόφιμα με διάφορους μεσάζοντες να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα εξεταστούν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να βρεθεί εάν υπήρχαν υπάλληλοι που μπορεί να έκαναν «πάρτι» με τρόφιμα τα οποία ανήκαν στο Σισμανόγλειο. Με βάση πάντως τις πρώτες ενδείξεις, οι επιτήδειοι φαίνεται να έβγαζαν το πολυπόθητο υλικό απευθείας από τις αποθήκες με οχήματα, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι «συνορεύουν» με το γκαράζ και είναι εύκολο να διαφύγει κάποιος.
Η κλοπή όμως σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Καθώς από τον έλεγχο βρέθηκε ότι οι «ποντικοί» δεν έκλεβαν μόνο κρέας, αλλά είχαν εφεύρει και έναν τρόπο να υπερχρεώνουν το νοσοκομείο με προϊόντα τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν: εξέδιδαν δηλαδή υπερτιμολογημένα έγγραφα, ώστε να μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων.
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν μάρτυρες στο πόρισμα: "Από παρακολούθηση τιμολογίων και δελτίων αποστολής παρατηρήθηκε ότι η αξιακή τους εικόνα ήταν για ένα μήνα και όχι για 15 ημέρες".http://news247.gr